Şifalı Bitkiler » Elma Yagi Ve Faydalari

A'dan Z'ye Bitkisel Yağlar Ve Faydaları Papatya Yağı Ve Faydaları,Portakal Yağı Ve Faydaları,Sandela Ağacı Yağı Ve Faydaları,Soyayağı Ve Faydaları,Tatlı Badem Yağı Ve Faydaları,Yasemin Ve Yağı Faydaları,Yosun Yağı Ve Faydaları,Zencefil Yağı Ve Faydaları,kekik yağı ve faydaları,kayısı çekirdeği yağı ve faydaları,karabiber yağı ve faydaları,kantoron yağı ve faydaları,kakao yağı ve faydaları,jojoba yağı ve faydaları,acı elma (adaçayı) y...

A'dan Z'ye Bitkisel Yağlar Ve Faydaları

  •  Acı Elma (Adaçayı) Yağı Ve Faydaları
Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkileri vardır. Yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bebeklerde gaz gidermeye yardımcı olur. Ayrıca Bronşit astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir.

KULLANILIŞI: Dahilen; Günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Yüksek miktarda zararlıdır. Haricen; yara üzerine tatbik edilerek kullanılır. Gaz giderici olarak masaj şeklinde sürülerek de tatbik edilir. Ayak (kokularında) suda bekletilir.


  • Ardıç Yağı Ve Faydaları
İdrar söktürücü, iştah açıcı, mide ağrısı, boğaz iltihabı, saç dökülmesinde ve kandaki şeker miktarının düşürülmesinde, deri , hastalıklarında, selülit tedavisinde, ayrıca ı romatizma ve kramplarda da kullanılabilir. Egzama ve selülite kullanılabilir. (Fazla miktarda 1 kullanılması sakıncalıdır. Böbrekleri tahriş eder.)

KULLANILIŞI: Dahilen; 2-3 damla bir fincan suya damlatılarak kullanılır. Haricen; uygulanacak yer kolonya ile temizlenir ve bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Antiseptiktir ve bu yüzden ayakta oluşan mantar, egzama hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. Haricen; masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksik maddelerin terleme yolu ile dışa atılmasını sağlayıp, tedavisine yardımcı olmaktadır.


  • Aynısefa Yağı Ve Faydaları
Cilt bakımında yüksek nemlendirici olarak kullanılır. Hassas ciltleri dengeleyici ve güçlendiricidir. Tahriş olan ciltlerde onarıcı etkiye sahiptir. Güneş ışınlarına karşı koruyucu ve cildi nemlendiricidir. Bunun dışında varis, egzama, sivilce, mantar, pişik, isilik ve döküntü gibi cilt problemlerinde destekleyici ve yardımcıdır.

KULLANILIŞI: Haricen yağ ve krem bazında kullanılır. Düzenli olarak cilt temizliği yapıldıktan sonra problemli bölgeye sürülür.


  • Böğürtlen Yağı Ve Faydaları
C vitamini içerir. Cildi canlandırmak için yüz ve vücut maskelerinde kullanılabilir. Cilde ve saçlara denge ve canlılık sağlar. Cilt temizliğinde güçlü bir tonik olarak önerilir. Deri yaralanmalarında haricen kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Peeling şeklinde baz yağlarla karıştırılıp yüzde ve vücutta cildi canlandırıcı olarak kullanılır. Banyo suyuna 1 fincan eklenerek cildi yumuşatır. Saç diplerine friksiyon şeklinde parmaklarla yedirilir. Tonik olarak 1 fincan ılık suya 5-6 damla damlatılarak cilt temizlenir. Cilde haricen pamukla sıyrık ve yara üzerine sürülür.


  • Çam Terebentin Esansı Ve Faydaları
Saçı besler, dökülmeyi önler. Kepeğin giderilmesine yardımcı olur ve saçı kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Saç diplerinde mikroorganizmaların oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.

KULLANILIŞI: Saç bakımı ve saç dökülmelerinde, kepeklenmede 1/1 Badem Yağı ile karıştırılıp saç diplerine friksiyonla, karışım şampuan içerisine (200 gr şampuan) 2 kapak karıştırılarak uygulanabilir.


  • Çörekotu Yağı Ve Faydaları
İdrar ve süt arttırıcı, iştah açıcı, adet söktürücü etkilere sahip olduğu söylenebilir. Ayrıca astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli tutulmasını sağlayabilir. Hemoroite, saçı beslemeye, dökülmesini önlemede kullanılabilir. Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenlemek ve yemeklere lezzet vermek için önerilir.

KULLANILIŞI: Dahileri: günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir. Haricen; Egzama, kuru cilt ve saç masajı için kullanılır. Ayrıca saç dökülmesi ve kepeğe karşı saç diplerine friksiyon şeklinde kullanılır. Sinüzit için sabah-akşam burna 1-2 damla damlatılır. Hemoroitte haricen kullanılır.


  • Elma Yağı Ve Faydaları
Kuru ve çatlak cilt kadar, yağlı ve sivilceli cildin bakımında da başarılıdır. Saçlarda yumuşaklık ve parlaklık oluşumundan dolayı kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca pasta yapımında esans olarak kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj, saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon şeklinde uygulanır.


  • Fındık Yağı Ve Faydaları
Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanabilir. Varis ve Saçkıran hastalığı için faydalı olup, doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj olarak sürülebilir. Selülitte ve doğumdan sonra karın bölgesini sıkılaştırıcı olarak kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Haricen masaj şeklinde kullanılır. Saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon yapılır.


  • Gül Yağı Ve Faydaları
Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerjik ciltler, egzamalı ciltler ve açık yaralara önerilir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır. Esans olarak parfümeride kullanılır.

KULLANILIŞI: Haricen: cilde masaj şeklinde uygulanır. El ve cilt için kullanıldığında birebir Tatlı Badem Yağı ile karıştırılıp kullanılır. El ve cilt gibi güneş gören yerlerde kullanmayınız.


  • Haşhaş Yağı Ve Faydaları
Eczacılıkta bazı preparatların hazırlanmasında tablo boyalarında katkı maddesi olarak veya yemek yağı olarak kullanılabilir.


  • Hindistan Cevizi Yağı Ve Faydaları
Hazmı kolaylaştırıcı, bulantı ve kusmayı giderici etkilere sahiptir, iltihaplanmaya karşı etkili olması nedeniyle haricen eklem ve kas ağrılarına ve romatizmaya karşı kullanılabilir. Fiziksel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir. Saç dökülmesini engelleyici olduğu söylenebilir. Ayrıca pastalara esans olarak kullanılabilir.

Uyarı; Gebelikte kullanılmaz.

KULLANILIŞI: Haricen eklemlere masaj, saç diplerine parmak ucuyla friksiyon yapılır. Hazım için de dahilen günde 3 defa 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir.


  • İğde Yağı Ve Faydaları
Bağırsak bozuklukları, idrar söktürücü, ateş düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılabilir. Antiseptik özelliği vardır. Ağız kokusunu gidermede kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Dahilen; günde 3-5 damla 1 fincan ılık suya damlatılarak içilir. Ağız kokularında aynı yöntemle gargara yapılır. Haricen; antiseptik özelliğinden dolayı, temel yağlar içerisine karıştırılarak yara, sıyrık üzerine tatbik edildiği gibi. cilde nemlendirici olarak da kullanılır.


  • Jojoba Yağı Ve Faydaları
Sivilce, yarık, çizik, yıpranmış ellilerde, kırışıklıklarda; sporcularda ayak kremi olarak kullanılabilir. Saçların büyümesini ve güçlenmesini sağlar kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olur. İltihaplı egzamalarda, selülit tedavisinde kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Sadece haricen kullanılır.


  • Kakao Yağı Ve Faydaları
Denizde bronzlaşmaya, hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı kullanılabilir. Doğum öncesi ve sonrası çatlakları önleyici etkiye sahiptir. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmayı önlemede kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Haricen kullanılır.


  • Kantoron Yağı Ve Faydaları
Vücudu kuvvetlendirmeye, hazmı kolaylaştırmaya, ishali kesmeye, mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur. Yara ve yanıkları iz bırakmadan iyileştirir. Hemoroite(basur) dıştan sürülür Antiseptiktir.

KULLANILIŞI: Dahilen 1 çorba kaşığı günde 2 defa içilir. Yara ve yanıklara direkt olarak sürülür.


  • Karabiber Yağı Ve Faydaları
Hazmı kolaylaştırmaya, iştah açmaya, gaz ve idrar söktürmeye ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Ayrıca enerji vericidir.

KULLANILIŞI: Dahilen 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.


  • Kayısı Çekirdeği Yağı Ve Faydaları
Hücre yenileyicidir. Nemlendirici olarak ciltte kullanılabilir. Cilt ve göz çevresi kullanımında Tatlı Badem Yağı ile karıştırılması önerilir. Hassas ciltlerde yanma yapabilir. Dahilen; karın ağrısı ve şeker hastalığında ağrı giderici olarak kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Dahilen; 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak tok karnına, günde 1 kez içilir. Haricen masaj yoluyla cilde yedirilir.


  • Kekik Yağı Ve Faydaları
Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına, dişeti iltihaplarına, şeker hastalığına, romatizmaya önerilir. Kurt düşürücü olarak kullanılabilir. Alyuvar oluşumunu arttırır. Yara ve yanıklara antiseptik olarak kullanılabilir. Gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da yardımcı olur. Kolesterol ve yüksek tansiyon dengeleyicidir. Zayıflamada yağ çözücü olarak tavsiye edilir.

KULLANILIŞI: Dahilen 2-3 damla, yarım fincan suya katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılır Haricen parmak uçlarıyla masaj şeklinde tatbik edilir. Fazla miktarda dahilen kullanımı sakıncalıdır Düşük tansiyonlularda dahilen alınmamalıdır.


  • Kimyon Yağı Ve Faydaları
Kimyon tohumu ve yağı, Romalılardan bu yana nemli bir baharat ve yağ olarak kullanılmaktadır. Kimyon yağının antiseptik, antioksik, antibakteriyel, hazmı kolaylaştırıcı, idrar arttırıcı ve uyarıcı özellikleri vardır.

KULLANILIŞI: Kimyon yağı haricen; kızdırıcı olarak adele ağrılarında ve romatizmal rahatsızlıklarında kullanılır. Tatlı Badem Yağı gibi taşıyıcı yağlara ilave edilerek (20 cc taşıyıcı yağda 10 damla) kullanılır. Cilde sürüldükten sonra güneşe maraz bırakılmamalıdır. Dahilen; idrar artırıcı, sindirim sisteminde gaz giderici, ağrı dindirici. Hazmı kolaylaştırıcı olarak kullanılır, Sinir sistemi üzerine olumlu etkisi olduğu, migren ve başağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Dahilen; şeker parçası üzerine 5-6 damla damlatılarak alınır. Yemeklerde istenirse baharat olarak kullanılır. Ayrıca kimyon yağı, sindirim, sinir ve adale sistemlerinde buhar terapisi uygulanarak da kullanılmaktadır. (Dikkat! Kimyon yağının fototöksi etkisi nedeniyle haricen kullanıldığında kesinlikle güneşe maruz bırakılmamalıdır.

Hamilelik döneminde kullanılmamalıdır


  • Leylak Yağı Ve Faydaları
Harici olarak; ateş düşürmeye, toksik maddeleri atmaya, romatizmaya kramplara, siyatik ve mafsal ağrılarına ve gut hastalığına karşı kullanılması tavsiye edilir.

KULLANILIŞI: 1/1 baz yağlar (tatlı badem, keten, zeytinyağı vs.) ile karıştırılarak vücuda sürülür ve masaj yapılır.


  • Melisa Yağı Faydaları
Uykusuzluk, kan temizleyici, sinir gerginliği ve stres teskin edici, bitkinlik yorgunluk, nefes darlığı ve astımda kullanılabilir. Ayrıca mideye, sinirsel başağrılarına ve migrende kullanılması tavsiye edilir.

KULLANILIŞI : Dahilen günde 3 defa 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj yapılarak sürülür. (Fazla miktarda kullanılması sakıncalıdır.)


  • Mersin Yağı Ve Faydaları
Yağlı, tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler için kullanılabilir. Hemoroit tedavisine ve şeker hastalığına karşı kullanılması tavsiye edilir. Nefes açıcı özelliğe sahiptir. Gerginliğe ve uykusuzluğa iyi gelir. Adale kuvvetlendirici ve spor sakatlıklarında masaj için kullanılabilir. Astımlı hastalarda haricen infizyon şeklinde kullanılması önerilir.

KULLANILIŞI: Dahilen, günde 1 fincan suya 5 damla damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanır.


  • Nar Çekirdeği Yağı Ve Faydaları
Yüksek C vitamini kaynağıdır. Önemli bir antioksidandır. Vücudumuzdaki atık maddelerin dışa atılımında etkilidir. Kanın akıcılığını arttırarak damar sertliğini önler, kalp riskini azaltır, kötü kolesterolü azaltarak tansiyonu dengeler, iştahı açar. Bayanlarda östrojen takviyesi sağlayarak kadın hastalıklarını ve menopoz sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur. Selülit gidermede haricen masaj yoluyla uygulanır.

KULLANILIŞI: Dahili olarak salata ve meyve sularına karıştırılarak yada 1 fincan suya 7-8 damla damlatarak kullanılır. Haricen selülitli bölgelere masaj yoluyla, dairesel hareketlerle uygulanır.


  • Papatya Yağı Ve Faydaları
Duyarlı ve problemli ciltlerde yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Bademcik ve diş iltihabında gargara olarak kullanılması önerilir.

KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde tatbik edilir. Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak gargara yapılır, içilmesi sakıncalıdır.


  • Portakal Yağı Ve Faydaları
Mide rahatsızlıklarını geçirmeye, hazmı kolaylaştırmaya, ateş düşürmeye ve romatizmada kullanılabilir. Cildin güzel olmasını sağlar. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır. Cildi sıkılaştırmaya sivilce ve akneleri kurulmaya Tonik olarak kullanılabilir. Pastalara esans olarak katılabilir. Kan dolaşımını düzenlemeye ve sinir yatıştırıcı olarak kullanılması önerilir.

KULLANILIŞI: Dahilen; yarım fincan suya 3 damla damlatılarak günde 3 defa kullanılır. Haricen; cilde masaj yapılarak sürülür. Cilt için kullanırken nemli pamuk ile cilt temizlenir. El ve cilt için kullanıldığında birebir Tatlı Badem Yağı ile karıştırılıp kullanılır. El ve cilt gibi güneş gören yerlerde kullanmayınız.


  • Sandela Ağacı Yağı Ve Faydaları
Sakinleştiricidir (antidepresyon),afrodizyak özelliği de vardır. Haricen; kas gevşetici doku yenileyici, cildi nemlendirici, ateş düşürücü etkisi vardır.

KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj ve friksiyon yoluyla yedirerek kullanılması tavsiye edilir. ÖNEMLİ! Solunum yetmezliği, bronşiyal astım, alerjik astım ve akciğer rahatsızlıklarında kullanmayınız.


  • Soyayağı Ve Faydaları
Karaciğer yağlanması ve karaciğer yorgunluğu gibi karaciğer fonksiyonu bozulmalarında yardımcıdır. Soya kan yağlarını düzenleyerek kötü kolesterolü düşürür. E, D ve K vitaminleri içermesi nedeni ile hücre yenilemesi, dokuları onarıcı sayesinde cilt bakımında yenileyici özelliğe sahiptir. Ayrıca safra, sinir sistemi, eklem ağrımaları, gece terlemelerinde destekleyicidir.

KULLANILIŞI: Dahili olarak günde 2 çorba kaşığı kullanım tavsiye edilir düzenli kullanımlarda bağırsaklarda hareketlilik görülebilir, haricen; cilt bakımında dekoltede yüzde ve cilt kurumalarında, karın ve problemli bölgelerde dairesel masaj hareketleriyle ovma ve sürme yöntemi ile uygulanır.


  • Tatlı Badem Yağı Ve Faydaları
Kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkilemede ve pürüzleri gidermede kullanılabilir. Ayrıca saç besleyici özelliğinden dolayı saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Her cilde, özellikle hassas ve kuru ciltlere uygulanabilir. Kabızlığın giderilmesinde kullanılabilir.

KULLANILIŞI: Haricen: Saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon yapılır. Cilde masaj şeklinde tatbik edilir. Dahilen: Kabızlık için günde 1 çay kaşığı içilir.


  • Yasemin Ve Yağı Faydaları
Romatizma ağrılarında ağrıları dindirmeye yardımcı olur. Cilt besleyici ve selülit giderici olarak kullanılması önerilir. Cildi sıkılaştırıcı olarak da kullanılabilir. Stres, sinir yatıştırıcı ve dinlendirici olarak banyo suyunda beklenmesi tavsiye edilir.

KULLANILIŞI: Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanır. Cilt için kullanırken nemli pamuk ile cilt temizlenir.


  • Yosun Yağı Ve Faydaları
Metabolik işleyişi hızlandırarak deri altı yağ ve selülitler üzerinde çözücüdür. Yapısındaki B vitamini, kalsiyum, çinko ve mineraller sayesinde cildi besler, hücreyi yeniler ve dokuları sıkılaştırır.

KULLANILIŞI: Vücut ve cilt bakımında maske uygulamalarına karıştırılarak ve masaj yolu ile ciltte dairesel hareketlerle uygulanır.


  • Zencefil Yağı Ve Faydaları
Buhar terapisi, soğuk algınlıkları, nezle, bulantı, halsizlik durumlarında etkili olarak kullanılabilir. Masaj yağlarında veya banyoda kullanıldığında romatizma, eklem ve adale ağrılarında, kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde faydalı olduğu tavsiye edilir. Ayrıca dahilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.

KULLANILIŞI: Dahilen; 1 fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen; cilde masaj yapılarak kullanılır. Zencefil yağı normalde zehirsiz ve tahriş etmez. Ancak hassas ciltleri tahriş edebilir. Işığa karşı duyarlıdır.


Devamı güncellenecek.Bizi takip etmeye devam edin!

Ekleyen : Admin Şifalı Bitkiler Okunma : 44861 Eklenme :25.12.2012 13:41:43
Bu Konu Hakkında Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?







  • aynur dedi ki...
  • 1 yıl önce

Bilgiler için tşklr

[1/1] 1
Şifalı Bitkiler - Kategorisine Yeni Eklenen Konular
Dereotu Ve Inanılmaz Faydaları!

Dereotu Ve Inanılmaz Faydaları!

Dereotu yemeklerde, salatalarda sıkça kullandığımız dereotu tam bir şifa kaynağı, İçinde A, C vitamini ve bol miktarda kalsiyum, demir bulunduran dereotu, keskin kokusu ve nefis tadı ile mutfağın vazgeçilmez sebzelerinden biridir.

Rezenin Faydaları

Rezenin Faydaları

Maydanozgiller familyasından, genellikle iki yıllık bir bitkidir. Gövde dikine yükselir, oldukça sık çatallaşır, 1- 2 metre boyunda olabilir. Yaprakları ince ipliğimsi, ortadaki yapraklarla üsteki yaprakları sapsız olup oturmuş vaziyettedir. Çiçekleri altın sarısı renkte oldukça küçük, şemsiye demetini oluşturur. Meyveleri iki eşit parçadan oluş...

Çayın Faydaları

Çayın Faydaları

Çay (transtraemiaceae) : Çaygillerden bir ağaçcıktır. Yapraklarında tanen, legumin, esans ve teofilin vardır. Tesirli maddesi, teindir. Çay yaprakları fermantasyondan sonra kavrulursa siyah, önce kavrulursa yeşil çay elde edilir.

Çavdar Mahmuzu Faydaları

Çavdar Mahmuzu Faydaları

Çavdar mahmuzu (claviceps purpurea) : Çavdar ve ona benzeyen bitkilerin çiçeklerinde üreyen parazit bir mantarın kışı geçirmek üzere aldığı mukavemet şeklidir. 10-35 milimetre uzunluğunda, 2-5 milimete genişliğindedir. Dışı siyahımsı-mor; içi pempemsi veya morumsu beyaz renktedir. Tadı yoktur. İçinde ergotin denilen zehirli bir madde vardır. Ev ...

Çarkıfelek Çiçeği Faydaları

Çarkıfelek Çiçeği Faydaları

Çarkıfelek (fırıldakçiçeği) : Çarkıfelekgillerden; çiçekleri tekerlek biçiminde, sarmaştığı için duvar kenarlarına ve kameriyelere ekilen bir çeşit süs bitkisidir. Hekimlikte yapraklarının üst kısımları kullanılır.

Çamfıstığı Faydaları

Çamfıstığı Faydaları

Çamfıstığı (pinus pinea):Çam kozalaklarının içinden çıkarılır. Kuvvetli bir besindir. Günde 2 çorba kaşığı kadar yaklaşık 25 gram'dan fazla yenilmemelidir.

Çamağacı Faydaları

Çamağacı Faydaları

Çamağacı (pinus):Birçok çeşidi olan bir ağaçtır. Kozalakları ilk yıl kapalıdır. İkinci yıl açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer. İlaç yapımında; tomurcuğu, palamutu, kozalağı, filizleri ve çırası kullanılır.

Şifalı Bitkiler - Kategorisinin En Çok Okunan Konuları
A'dan Z'ye Bitkisel Yağlar Ve Faydaları

A'dan Z'ye Bitkisel Yağlar Ve Faydaları

Papatya Yağı Ve Faydaları,Portakal Yağı Ve Faydaları,Sandela Ağacı Yağı Ve Faydaları,Soyayağı Ve Faydaları,Tatlı Badem Yağı Ve Faydaları,Yasemin Ve Yağı Faydaları,Yosun Yağı Ve Faydaları,Zencefil Yağı Ve Faydaları,kekik yağı ve faydaları,kayısı çekirdeği yağı ve faydaları,karabiber yağı ve faydaları,kantoron yağı ve faydaları,kakao yağı ve fayda...

Bitkisel Çaylar

Bitkisel Çaylar

Doğada bazı bitkiler zayıflamaya, bazıları su tutmaya yöneliktir. Her bitkinin çayı aynı şekilde yapılmaz. Örneğin, adaçayı, şahtere gibi bitkiler kaynatılmamalıdır. Bu tip bir bitkinin içindeki yararlı maddeler, fazla kaynatılmakla zararlı bir hale gelebilir. Adaçayı 3 dakikadan fazla kaynatılırsa sağlıkla ilgili özelliklerini kaybeder. Bu bitk...

Adaçayı Bitkisi (salvia)

Adaçayı Bitkisi (salvia)

Ada çayı (Salvia), Diş otu veya Meryemiye olarak da bilinir, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Salvia cinsini oluşturan kokulu bitkilere verilen ad. Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çokça yetişir. Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet verm...

Karabas Otunun Faydaları   (lavandula Stoechas)

Karabas Otunun Faydaları (lavandula Stoechas)

(Lavandula   stoechas / French lavander / Lavande) Ballibabagiller familyasından, bir veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkartır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Bir türünden, "Karabaş yağı" denilen bir yağ çıkartılır. Yurdumuzda alçak maki gruplarıyla birlikte yetişir.

Hatmi (tıbbi Hatmi Gülhatmi Deve Gülü) Bitkisi

Hatmi (tıbbi Hatmi Gülhatmi Deve Gülü) Bitkisi

Diğer Adları: Halk arasında Hitmiye, Hire, Devegülü, Silindir Çiçeği, Gülhatmi gibi adlarla anılır. Botanik, ve Kimyasal Özellikleri: Drog, Althaea officinalis (Mal-vaceae) bitkisinin Temmuzdan sonbahara kadar toplanan çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilir. Çiçekler mavimsi, bütün kısımları çok tüylüdür. Dış kalis: 6-9 parçalı olup sivri uçlu...

Melissa (limonotu,ogul Otu) Bitkisi

Melissa (limonotu,ogul Otu) Bitkisi

Halk arasında "limon nanesi" limonotu olarak bilinen, literatürdeki adı ise "melissa" olan oğul otunun, stresten mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığın tedavisinde oldukça etkili olduğu ve kokusundan dolayı rahatlatıcı özelliği bulunduğu bilinir. Oğul otundan, kokulu bir bitki olduğu için kozmetik sanayisinde de yaygın olarak faydalanılı...

Keçiboynuzu Ağacı

Keçiboynuzu Ağacı

Keçiboynuzu antioksidan içeriği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirebilir. Keçiboynuzu tozu üzerine yapılan araştırmalar özellikle servikal kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı yönünde bulgular sunmaktadır. Yüksek lifli keçiboynuzu şekerin kana karışmasını yavaşlatarak daha uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özelliği ile diyet yapanlara...

BİZİ TAKİP EDİN

Facebook Twitter Rss İletişim

YENİ PROJEMİZ

sorhocam

SPONSORUMUZ

İntfa

Ziraattube veritabanında (26) kategoride toplam (2507) içerik vardır! Ayrıca sitemizi şuan 4497 kişi gezmektedir.

Copyright 2011 - 2014 Tüm hakları saklıdır.| Project by Arafa KARAÇELEBİ

Sayfa Yüklenme Süresi : 0,11 saniye.

Yukarı Çık